Vrijwilligers bij de SPO

Onze peutercentra zijn, mede dankzij onze vrijwilligers, een ideale plek voor peuters om zich te ontwikkelen en om te spelen, samen met andere peuters. Natuurlijk gebeurt dit altijd onder leiding van onze vaste pedagogisch medewerkers die vaak al jarenlang het vaste gezicht zijn van het peutercentrum. Een vrijwilliger is een waardevolle aanvulling op de kennis en ervaring van de peuterleidster en kan nét even de extra aandacht geven die kinderen vaak nodig hebben. 

Ook voor de vrijwilliger zijn er genoeg voordelen: je bent maatschappelijk betrokken, denkt mee, stimuleert, helpt. Werken als vrijwilliger biedt je de ruimte om te leren, jezelf te ontwikkelen, ervaring op te doen en nieuwe mensen te ontmoeten.

Enthousiaste vrijwilligers gezocht!

Waar?

SPO is het overkoepelend orgaan van alle peutercentra in de Overbetuwe. We hebben peutercentra voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar in Elst, Driel, Heteren, Herveld, Oosterhout, Randwijk, Valburg en Zetten. 

Wat ga je doen?

De vrijwilliger begeleidt samen met een professionele leidster een vaste groep peuters gedurende één of meerdere dagdelen per week. Naast de begeleiding helpt de vrijwilliger bijvoorbeeld ook met het klaarmaken van fruit voor de fruitkring, het toezicht houden en ondersteuning bieden van pedagogische activiteiten zoals de kring en het voorlezen, het opruimen en het verzorgen van de peuters.

Wie zoeken we?
Wij zoeken vrijwilligers met affiniteit en liefst een achtergrond in het begeleiden van (kleine) kinderen. We vragen goede sociale vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal, makkelijk verstaanbaar voor peuters, ouders en collega's. Andere gewenste eigenschappen zijn: vriendelijk, zorgzaam, betrouwbaar, in de schoolperiodes structureel beschikbaar. Het is verplicht een Verklaring omtrent Gedrag aan te vragen bij de gemeente. Daar zijn geen kosten aan verbonden voor de vrijwilliger.

Werken als vrijwilliger bij ons educatieve Peutercentrum is zinvol en gezellig, het geeft je de kans een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van peuters in een omgeving met gepassioneerde collega's!

Informatie:

Heb je vragen of wil je je opgeven, neem dan direct contact op met een van bovenstaande peutercentra. De adressen en telefoonnummer vind je hier. Je kunt natuurlijk ook even binnenlopen!